Home > Recepten

Toast met zuurkool

1 ui

olijfolie

500 gr zuurkool

2 dl witte wijn

1 mp currypoeder

1 tl aardappelzetmeel

12 sneden oude brood

1 blikje TV-worstjes

6 ananasschijven

100 gr geraspte Gruyèrekaas

paprikapoeder

nootmuskaat

peper en zout
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes
  • Aantal Porties: 6
  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Pel de ui en snipper hem fijn. Doe in een pan wat olijfolie en fruit de uitsnippers. Voeg de zuurkool en de witte wijn toe. Kruid met currypoeder, nootmuskaat, peper en zout. Laat het geheel ongeveer 15 minuten sudderen.

Bind, indien nodig, met het aardappelzetmeel.

Rooster de boterhammen en verdeel er de zuurkool over tot op 0.5 cm van de rand.

Snijd de ananasschijven in stukjes. Versier de toast met TV-worstjes en stukjes ananas.

Bestrooi met de geraspte kaas en paprikapoeder. Plaats de toasten ca 10 minuten in een oven van 230 graden.(tot de kaas gesmolten is)

Dien onmiddellijk op.