Toast uit zee |
|
6 sneden bruin of wit brood sap van 1/4 citroen boter 30 gr bloem 1.5 dl melk 1.5 dl room 2 eierdooiers 100 gr geraspte kaas 375 gr gekookte mosselen 125 gr grijze garnalen 125 gr roze garnalen 150 gr gerookte zalm (tip) 6 groene olijven of druiven nootmuskaat peper en zout Tip: De zalm kunt u eventueel vervangen door een goedkopere vissoort zoals makreel. |
|
BereidingBesprenkel de sneden brood met citroensap en rooster ze.Smelt 30 gr boter, voeg de bloem toe en laat even meebakken. Giet de melk en de room erbij en laat enkele minuten inkoken. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Klop de dooiers los en meng ze samen met de geraspte kaas onder de saus. Bestrijk de boterhammen met de saus. Beleg de toast met de mosselen, garnalen en zalm. Plaats de toasten ca 10 minuten in een oven op 225 graden. Versier met een olijf of een druif. |
Home > Recepten