Home > Recepten

Tomaat met forel in een friszuur sausje

4 forelfilets zonder vel

1 kleine courgette

1 eiwit

1/2 dl room

1 klein bosje basilicum

4 grote tomaten

peper en zout



Voor de saus:

1 kleine ui

1 el mosterd

l dl azijn

1 dl maïsolie

1 dl room
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Sausjes; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Snijd de forelfilets in zo klein mogelijk stukjes. Was de courgette, snijd in dobbelsteentjes van 0,5 cm en vermeng deze met de vis, het eiwit en de room. Houd 4 blaadjes basilicum apart voor het garnituur, hak de rest fijn en voeg het bij de bereiding. Kruid eveneens met peper en zout. Was de tomaten, snijd een kapje af, hol ze uit en vul ze op met het vismengsel. Plaats het kapje er terug op en schik de tomaten in een met boter ingesmeerde ovenschaal.

Plaats de schaal 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven van 1 90°C. Maak ondertussen de saus. Pel de ui, hak hem fijn en mix samen met het ei en de mosterd. Voeg geleidelijk, terwijl u mixt, de azijn, de olie en de room toe. Kruid met peper en zout. Verwarm de saus zonder ze te laten koken. Verdeel de saus over de borden en plaats in het midden van elk bord een opgevulde tomaat. Versier met een blaadje basilicum.

Notities

Serveren met stokbrood.