Home > Recepten

Tomaat met kikkerbilletjes in een waterkerssausje

1 sjalot

1 takje selder

boter

500 g kikkerbilletjes

1 dl witte wijn

1 dl water

100 g sojascheuten

3 el mayonaise

1 el mosterd

4 middelgrote tomaten



Voor de saus:

1 bosje waterkers

3 el mayonaise

1 dl water

1/2 teentje look

peper en zout
  • Omschrijving recept: Reptielengerechten; Sausjes; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Pel het sjalotje, maak het takje selder schoon en snipper beide fijn. Laat een nootje boter smelten in een pan en stoof de groenten.

Leg de kikkerbilletjes in de pan en giet er de witte wijn en het water bij. Laat het geheel 5 minuten koken en laat afkoelen. Ontdoe de kikkerbilletjes van de beentjes. Kook de sojascheuten krokant gaar in gezouten water en verfris ze onder koud water. Meng 3 eetlepels mayonaise met 1 eetlepel mosterd, peper en zout en spatel er het kikkerbilletjesvlees onder. Was de tomaten, snijd er een kapje af, hol ze uit en vul ze met de bereiding. Maak de saus.

Spoel de waterkers en droog ze. Meng met de mayonaise, het water, de look en mix het geheel tot een fijne saus. Plaats de tomaten op een bedje van sojascheuten en giet er de waterkerssaus rond.