Tomaatje gerookt |
|
1 gerookte makreel 8 radijsjes 4 pijpuitjes 1 tl mosterd 100 g zure room 4 tomaten 1 schaaltje postelein 1/2 rettich 1 tl notenolie 1 tl wijnazijn peper en zout |
|
BereidingOntdoe de makreel van vel en graten en snijd de vis in stukjes. Was de radijsjes en snijd ze in fijne staafjes. Maak de pijpuitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Meng 1 theelepel mosterd bij de zure room en breng op smaak met peper en zout. Voeg er de stukjes gerookte makreel, de radijsjes en de pijpuitjes aan toe. Was de tomaten, snijd er de kapjes af en hol ze uit. Vul de tomaten op met het makreelmengsel en plaats het kapje er schuin op. Was de postelein. Schil de rettich en snijd hem in dunne staafjes. Meng de postelein met staafjes rettich, de notenolie en de wijnazijn en verdeel over de borden. Schik op elk bord een gevulde tomaat en serveer met bruin brood.NotitiesDrink er een glas wit bier bij. |
Home > Recepten