Home > Recepten

Witlof met kipfilets in truffelboter

4 kippenborstfilets (400 g)

250 gr verse spinazie

5 el appelazijn

1 el suiker

zout

1/8 l olie

1 grote rode appel

3 stronkjes witlof

1 el citroensap

40 gr boter

20 gr zwarte truffels
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Kipgerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Haal het vel en eventuele botjes van de kipfilets en leg ze gedurende 2 uur in de diepvriezer. Was de spinazie.

Vermeng voor de vinaigrette de

azijn met de suiker en het zout en klop er dan de olie doorheen. Snijd de appel ongeschild in vierene, haal het klokhuis eruit en snijd hem in blokjes. Doe ze bij de vinaigrette.



Snij 3 grote spinaziebladen in reepjes en blancheer de rest even in ruim kokend water. Haal ze eruit met de schuimspaan en leg ze op een keukendoek. Snijd de witlofstronkjes in de lengte in 1/2 cm dikke plakken, blancheer ze 3 - 4 min. in kokend water met citroensap, haal ze eruit en houd ze warm.



Snijd de bevroren kipfilets met een scherp mes in flinterdunne plakjes.

Leg de gekookte spinazie en het witlof op voorverwarmde borden. Verhit de boter in een grote pan en bak de kipfilets daar even in. Leg ze dan ook op de borden en strooi er een beetje zout overheen.



Rasp de truffels, snijd de plakjes in reepjes, verwarm ze even in de boter en verdeel ze dan over de salade op de borden. Giet de lauwwarme vinaigrette hierover en garneer met de reepjes lauwe spinazie.