Home > Recepten

Asperges met grijze garnalen, witte

20 witte asperges van dezelfde dikte

zout en een mespuntje muskaatnoot

2 tomaten, gepeld en in dobbelsteentjes gesneden

2 eieren

zout

1/2 bosje gesnipperde bieslook

boter

sap van 1/2 citroen

120 gr gepelde grijze garnalen
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Garnalengerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Schil de asperges met een dunschillertje (lang, dun aardappelmesje) en was ze.

Bind de asperges samen met keukentouw.

Kook de eieren hard in water met veel zout. Spoel ze onder koud water tot ze volledig afgekoeld zijn en pel ze. Plet met een vork.

Kook de asperges beetgaar in gezouten water gedurende 10 min. (al naargelang de dikte van de asperges)

Laat 250 gr. boter smelten en giet alleen het olie-achtige gedeelte zachtjes over in een steelpannetje.

Als de asperges gaar zijn, neemt u ze uit het water en houdt u ze warm onder aluminiumfolie.

Voeg de geplette eitjes bij de geklaarde boter. Aromatiseer met een weinig muskaatnoot en kruid met peper van de molen. Voeg hierbij het citroensap.

Meng de tomaten door de massa en warm de saus op.

Schep de garnaaltjes door de saus. De saus mag niet meer verder verwarmen. Kruid nu eventueel bij, maar let op het zoutgehalte (de garnalen geven deze bereiding al een licht gezouten smaak). Werk af door de bieslooksnippers door de saus te roeren.

Schik de asperges met de punt naar links beneden op een bord.

Lepel wat saus over de stelen, maar laat de aspergepunten vrij.

Garneer het bord met enkele bieslooksprietjes en dien warm op, bijvoorbeeld met een glaasje champagne-brut.