Home > Recepten

Zalm met groene aspergepunten en kervelroomsaus

1 ui

1 dl rode wijn

20 groene asperges

4 sneetjes verse zalmfilet van 75 gr elk

boter

1 el bloem

1 el Noilly Prat

1 el witte wijn

1 bakje kervel

2 el room

peper en zout
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Sausjes; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Pel de ui, snijd hem in ringen en voeg deze bij de rode wijn. Breng de wijn aan de kook en laat hem vervolgens met de uiringen afkoelen. Laat enkele uren trekken en laat de uiringen, voor het gebruik, goed uitlekken.

Schil de groene asperges en snijd de punten op 6 cm af. Verdeel de rest in kleine stukjes en blancheer deze ca 5 minuten in 2 dl lichtgezouten water.

Giet de asperges af en bewaar het kookvocht voor de saus.

Kruid de sneetjes zalm met peper en zout.

Bestrijk de binnenkant van 4 mokkakopjes -met platte bodem- met boter en bekleed de wand met de zalm.

Steek de aspergepunten in het midden en plaats de kopjes ca 10 minuten in een warmwaterbad.

Smelt 1 el boter en roer er de bloem onder. Roer er het asptergekookvocht, de Noilly Prat en de witte wijn bij en laat even inkoken. Was de kervelblaadjes en houd enkele plukjes apart voor het garnituur. Voeg de rest bij de saus en mix deze fijn.

Giet de saus door een zeef en voeg er de room en de gekookte aspergestukjes aan toe. Breng op smaak met peper en zout.

Schep op 4 borden een spiegel van saus en stort de aspergecilinders in het midden. Versier de borden met de paarse uiringen en de kervelplukjes.



Tip: Indien u een stoompan hebt, kunt u de kopjes in ca 5 minuten gaarstomen.