Home > Recepten

Zalmsurprise

1 tomaat

100 gr gerookte zalm

rijstpannenkoekjes (diameter 16 cm)

1 eiwit

8 basilicumblaadjes
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Visgerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Aantal Porties: 8
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Pel en ontpit de tomaat en snijd de zalm daarna in 8 gelijke plakjes.

Dompel de rijstpannenkoekjes gedurende 30 seconden in koud water en leg ze op een nette doek. Klop het eiwit los.

Verdeel de vulling over de rijstpannenkoekjes in deze volgorde: eerst zalm, dan blaadjes basilicum, stukjes tomaat en vervolgens een beetje peper.

Bestrijk de randen van de pannenkoekjes met losgeklopt eiwit en rol het geheel op als een kleine loempia (eerst de ronde randjes naar binnen plooien en daarna oprollen). Kleef onmiddellijk goed dicht met eiwit.

Bak de surprises enkele minuten in frituurvet van 180 °C., maar zorg ervoor dat ze niet aan elkaar kleven.