Home > Recepten

Salade met ham, zomerse

1 dikke (5 mm) snee ham (Ganda, Parma, ...)

1/4 meloen

1/4 sinaasappel (in kwartjes)

1 koffielepel geschaafde amandelen

1 snede toastbrood

10-tal fijne boontjes

5-tal maïskolfjes

salade-dressing
  • Omschrijving recept: Salades; Varkensvleesgerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Schik de salade losweg, maar plat over het bord.

Garnier met in reepjes gesneden meloen, sinaasappelstukjes en de in twee gesneden boontjes, de kleine maïskolven en amandelschilfers.

Snijd de ham in repen van 5 cm op 0,5 cm en les kruisgewijs over de salade.

Bak de snede brood in boter, snij in dobbelsteentjes en strooi de korstjes in laatste instantie over de salade. Besprenkel ruim met de saladedressing en dien op.