Home > Recepten

Slaatje met aardbeien en frambozenazijn, zonnig

1 tl mosterd

2 el arachide-olie

1 koffielepel frambozenazijn

1 bakje luzernescheuten (100 gr)

1 bakje radijsscheuten (50 gr)

1 blik palmharten (uitgelekt ca 220 gr)

24 mooie gelijke aardbeien

4 sneetjes toastbrood

margarine

100 gr grisons-vlees (ca 12 sneetjes) zie tip

boter

peper en zout



Tip: Grison-vlees is gedroogd, mager rundvlees uit de Alpen. Het is verkrijgbaar bij de slager of in warenhuizen.

Radijsscheuten zijn kleiner dan sojascheuten en pikanter van smaak.

Sojascheuten kunnen wel als vervangmiddel gebruikt worden.
  • Omschrijving recept: Salades; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Maak de vinaigrette. Roer de mosterd los met de olie, voeg er de frambozenazijn aan toe en breng op smaak met peper en zout.

Spoel de luzerne- en radijsscheuten, laat ze uitlekken en meng er vervolgens de vinaigrette onder.

Laat de palmharten uitlekken en snijd ze vervolgens in rondjes van ca 2 cm dik. Was de aardbeien en laat ze uitlekken.

Steek uit het brood vormpjes naar keuze, besmeer deze met margarine en toast ze.

Leg in het midden van 4 borden een bedje van scheuten.

Plooi de sneetjes Grison-vlees in de helft en schik deze op de scheuten. Leg er afwisselend een scheutje palmhart en een aardbei rond.

Serveer er de toastjes bij.