Home > Recepten

Camembert met cranberrysaus, gebakken

1 ei

4 el bloem

8 el paneermeel

versgemalen peper

2 stukken Camembert van 100 g

6 el cranberrycompôte

vet/frituurolie

1/4 tl kaneel

1/4 el citroensap

1/2 el sinaasappelmarmelade

zout
  • Omschrijving recept: Kaasgerechten; Sausjes; Belgisch (Vlaanderen)
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

In een diep bord ei met 1/2 eetl. water loskloppen. In een ander bord bloem strooien. In derde bord paneermeel strooien. Peper erboven malen. Camembert achtereenvolgens door ei, bloem, ei en paneermeel halen.

Frituurolie verhitten tot 175°C. Camembert in +/- 3 minuten goudbruin frituren/ Intussen in een steelpan doen: cranberrycompôte, kaneel, citroensap, marmelade en snufje zout. Al roerend zachtjes verwarmen.

Kaas op keukenpapier iets laten uitlekken. Op 2 bordjes leggen.

Cranberrysaus erop scheppen.

Notities

Wijntip: Een niet te zware rode wijn uit Spanje. Bijv. Navarra sin Crianza.