Kruidenkaassoesjes met peer en portsaus |
|
soesjes ------- 1/2 dl melk 50 g boter 50 g bloem zout 2 eieren portsaus -------- 1/2 dl witte port 2 eetl appelstroop 1/2 teel vanillesuiker 1 teel maïzena kaasvulling ----------- 100 g zachte geitenkaas (Bettine Blanc) 75 g Mon Chou 1 eetl witte port 8 blaadjes salie 1 takje rozemarijn 8 blaadjes basilicum 3 takjes peterselie zout peper 1 handpeer |
|
BereidingSoesjes------- Oven voorverwarmen op 200°C. Bakplaat invetten. In een steelpan 1/2 dl water, melk, boter en een snufje zout aan de kook brengen. Bloem in één keer erdoor roeren. Op laag vuur 1 min. verwarmen. Van vuur af één voor één de eieren erdoor roeren. Deeg in een spuitzak met grove gladde spuitmond scheppen. Op bakplaat 12 toeven spuiten. In midden van oven soesjes in 25 min. goudbruin en gaar bakken. Op een taartrooster laten afkoelen. Portsaus -------- Port met 2 eetl water, appelstroop en vanille aan de kook brengen. Maïzena met 1 eetl koud water gladroeren. Al roerende aan portmengsel toevoegen. Blijven roeren tot de saus gebonden is. Laten afkoelen. Kaasvulling ----------- Geitenkaas, Monchou en port door elkaar roeren. Kruiden hakken - enkele blaadjes en toefjes achterhouden voor garnering. Kruiden door kaas roeren. Op smaak brengen met zout en peper. In een spuitzak met kartelspuitmond doen. Soesjes half opensnijden of knippen. Vullen met kruidenkaas. Peer schillen en in vieren snijden. Klokhuis verwijderen. peer als waaier opensnijden. Op 4 bordjes een beetje saus scheppen. Peerwaaier erop leggen. Gevulde soesjes erop leggen. Garneren met kruiden. Rest van soesjes op schaal zetten. |
Home > Recepten