Home > Recepten

Tagliatelli en erwtjes met mascarpone

fijngesneden uitje

een klontje boter

200 gr mascarpone

30 gr boter

280 g tagliatelli

300 gr diepgevroren doperwtjes

geraspte parmesaan

zout en peper
  • Omschrijving recept: Deegwaren
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Bruineer een fijngesneden uitje in een klontje boter. Meng 200 gr mascarpone met 30 gr boter, plaats de pan in bain marie; roer voortdurend tot er een vrij vloeibare room ontstaat.

Voeg daar de gebruineerde ui aan toe.

Zet een pan met voldoende water op het vuur om de tagliatelli te koken, zouten wanneer het water kookt.

Giet 300 gr diepgevroren doperwtjes en na 5 minuten ook de 280 gr tagliatelli in het kokend water.

Zodra de deegwaren zo "al dente" zijn, laat u alles uitlekken.

Giet alles in een warme terrine, strooi er de geraspte parmesaan over en giet er vervolgens de mascarpone crème over.

Kruiden met zout en peper, zorgvuldig mengen en opdienen.