Tagliatelli en erwtjes met mascarpone |
|
fijngesneden uitje een klontje boter 200 gr mascarpone 30 gr boter 280 g tagliatelli 300 gr diepgevroren doperwtjes geraspte parmesaan zout en peper |
|
BereidingBruineer een fijngesneden uitje in een klontje boter. Meng 200 gr mascarpone met 30 gr boter, plaats de pan in bain marie; roer voortdurend tot er een vrij vloeibare room ontstaat.Voeg daar de gebruineerde ui aan toe. Zet een pan met voldoende water op het vuur om de tagliatelli te koken, zouten wanneer het water kookt. Giet 300 gr diepgevroren doperwtjes en na 5 minuten ook de 280 gr tagliatelli in het kokend water. Zodra de deegwaren zo "al dente" zijn, laat u alles uitlekken. Giet alles in een warme terrine, strooi er de geraspte parmesaan over en giet er vervolgens de mascarpone crème over. Kruiden met zout en peper, zorgvuldig mengen en opdienen. |
Home > Recepten