Home > Recepten

Pasteitje des huizes

boter

35 gr bloem

5 dl melk

1 dl room

60 gr gemalen Gruyèrekaas

250 gr champignons

sap van 1/4 citroen

2 gekookte hamschijven van ca 0.5 cm (200 gr)

1 el gehakte bieslook

4 boter pasteitjes

nootmuskaat, peper en zout
  • Omschrijving recept: Voorgerechten; Kaasgerechten; Varkensvleesgerechten; Paddestoelgerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Maak een roux. Smelt 30 gr boter en voeg er de bloem aan toe.

Laat even meebakken alvorens te blussen met de melk.

Breng het mengsel, onder voortdurend roeren, aan de kook en laat de saus even indikken. Spatel er de room en de Gruyèrekaas onder. Houd wat kaas apart voor het garnituur.

Was de champignons en snijd ze in schijfjes. Kook deze in 0.5 dl water waaraan u het citroensap hebt toegevoegd, in een pan onder gesloten deksel.

Giet de paddestoelen met het kookvocht bij de saus. Snijd de ham in blokjes en spatel deze onder de saus. Vermeng met de gehakte bieslook.

Verwarm de boter pasteitjes in een voorverwarmde oven van 100 graden.

Plaats op elk bord een pasteitje en vul ze met de bereiding.

Strooi er nog wat Gruyèrekaas over en dien op.