Roerei à la minute & variaties, romig |
|
Basisrecept: 6 eieren 1 dl room 40 gr boter 8 pasteitjes van boter nootmuskaat gesnipperde bieslook of peterselie peper en zout Op zijn Provençaals: 1/2 ui boter 2 tomaten 1/2 teentje look 1/2 rode paprika 1/2 groene paprika peper en zout Op zijn Ardeens: 150 gr gerookt spek of gerookte ham 2 preistaafjes 50 gr boter |
|
BereidingBasisrecept:Breek de eieren en vermeng ze met de room. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Smelt een nootje boter in een pan. Voeg er met behulp van een houten spatel de romige eieren aan toe. Laat de bereiding af roerend afkoelen en stollen. Vul de pasteibodempjes met het beslag en voeg er, naargelang uw keuze, het Provençaalse of Ardeense garnituur bij. Strooi er tenslotte flink wat bieslook of peterselie over. Op zijn Provençaals: Versnipper de ui, en laat deze stoven in een nootje boter. Snijd de tomaten in schijfjes. Meng de tomaten en de knoflook onder de ui en laat even gaarsudderen. Voeg er 3 eetlepels water aan toe om aanbakken te voorkomen. Snijd de paprika's ondertussen in kleine dobbelteentjes on blancheer ze kort. Mix de saus en voeg er daarna de paprikabrunoise aan toe. Breng op smaak met peper en zout. Op zijn Ardeens: Snijd het spek in reepjes. Maak de preistaafjes schoon en snijd ze in fijne rondjes. Stoof het spek en de prei in een nootje boter. |
Home > Recepten