Home > Recepten

Roerei à la minute & variaties, romig

Basisrecept:

6 eieren

1 dl room

40 gr boter

8 pasteitjes van boter

nootmuskaat

gesnipperde bieslook of peterselie

peper en zout



Op zijn Provençaals:

1/2 ui

boter

2 tomaten

1/2 teentje look

1/2 rode paprika

1/2 groene paprika

peper en zout



Op zijn Ardeens:

150 gr gerookt spek of gerookte ham

2 preistaafjes

50 gr boter
  • Omschrijving recept: Eiergerechten
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Basisrecept:

Breek de eieren en vermeng ze met de room. Breng op smaak met

nootmuskaat, peper en zout.

Smelt een nootje boter in een pan. Voeg er met behulp van een houten

spatel de romige eieren aan toe. Laat de bereiding af roerend afkoelen

en stollen. Vul de pasteibodempjes met het beslag en voeg er, naargelang

uw keuze, het Provençaalse of Ardeense garnituur bij.

Strooi er tenslotte flink wat bieslook of peterselie over.



Op zijn Provençaals:

Versnipper de ui, en laat deze stoven in een nootje boter. Snijd de

tomaten in schijfjes. Meng de tomaten en de knoflook onder de ui en laat

even gaarsudderen. Voeg er 3 eetlepels water aan toe om aanbakken te

voorkomen. Snijd de paprika's ondertussen in kleine dobbelteentjes on

blancheer ze kort. Mix de saus en voeg er daarna de paprikabrunoise aan

toe. Breng op smaak met peper en zout.



Op zijn Ardeens:

Snijd het spek in reepjes. Maak de preistaafjes schoon en snijd ze in

fijne rondjes. Stoof het spek en de prei in een nootje boter.