Home > Recepten

Groenten-kaas-beurre blancterrine

2 middelgrote courgettes

300 g champignons

1 bosje waterkers

1 takje dragon

4 eieren

100 g paneermeel

peper

350 g belegen kaas in plakken

1 dl droge witte wijn

1 fijngehakte sjalot

1 dl room

100 g boter

peper
  • Omschrijving recept: Pâté's; Groentegerechten; Kaasgerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

1. Pureer de courgettes, champignons en waterkers onder toevoeging van de dragon, eieren en 75 g paneermeel + peper

2. Beboter een kleine pâtévorm en bestrooi hem met paneermeel 3. Schep de helft van het groentenmengsel in de vorm - dan de kaas (niet tegen de wand laten aankomen!) dan de rest en zet 45 min. in een voorverwarmde oven, 175°. Maak intussen de saus: laat de witte wijn met het fijngehakte sjalotje inkoken tot u ca. 1 eetl. vloeistof over hebt. Voeg de slagroom toe en laat het geheel opnieuw een paar minuten inkoken. Klop er de in klontjes verdeelde koude boter door; breng op smaak met peper en houd au bain marie warm

5. Snijd de terrine in plakken en giet de saus er langs.

6. Serveer met gebakken krieltjes en komkommersla.