Aardappeltaart |
|
5 takjes basilicum 4 cl olijfolie 4 teentjes knoflook 40 g pecorino romano (Italiaanse kaas) 1.25 dl melk 40 g bloem 3 eieren peper zout 600 g grote geschilde aardappelen 2 el paneermeel 600 g vleestomaten in plakjes |
|
BereidingGARNERING: van basilicum blaadjes plukken (paar blaadjes achterhouden). In vijzel blaadjes met olijfolie en 2 teentjes knoflook tot puree wrijven. Pecorino in kleine stukjes schaven.AARDAPPELTAART: Oven voorverwarmen op 225°C. In kom melk en bloem gladroeren. Eieren toevoegen en loskloppen. 2 teentjes knoflook erboven uitpersen. Op smaak brengen met peper en zout. Aardappelen grof raspen. Door melkmengsel roeren. Vorm invetten met olie. Besstrooien met paneermeel. Aardappelmengsel overdoen in vorm. In midden van oven taart in 1 uur gaar bakken. AFWERKEN: Taart met scherp mesje langs rand lossnijden. Op grote schaal omkeren. Schaal garneren met tomaat. Tomaat bestrooien met zout en peper. Basilicumpuree en kaas erover verdelen. Taart garneren met blaadjes basilicum. Benodigdhedenvijzel, lage taart- of quichevorm (22 cm doorsnede) |
Home > Recepten