Home > Recepten

Aardappel-Mozzarellataart

400 g stevige aardappels, geschild

1 teentje knoflook, gehalveerd

5 plakjes bladerdeeg

500 g vleestomaten, in plakjes

2 bolletjes mozzarella, in plakjes

zout

peper

1 el basilicum (diepvries)

45 g geschaafde amandelen of pijnboompitten

verse basilicum
  • Omschrijving recept: Hartig gebak; Aardappelgerechten; Kaasgerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Aardappelen gaar koken en in plakjes snijden. Oven voorverwarmen op 200°C. Vorm met knoflook inwrijven. Deeg uitrollen tot ronde lap van 28 cm. Vorm ermee bekleden. Aardappelen, tomaten en mozzarella om en om dakpansgewijs in vorm leggen. Zout, peper, basilicum en amandelen erover strooien. In oven in 25 min. goudbruin bakken. Garneren met basilicum.

Benodigdheden

quichevorm van 24 cm doorsnede