Broccoli-Gorgonzolataart |
|
1 blikje croissantdeeg 50 g sesamzaad 50 0 g broccoli in kleine stukjes zout peper 200 g ontbijtspek in blokjes 150 g gorgonzola, verbrokkeld 3 eieren 2 dl slagroom |
|
BereidingOven voorverwarmen op 200°C. Deeg uitrollen. Helft van sesamzaad erover strooien. Deeg dubbelklappen. rest van sesamzaad erover strooien en in deeg drukken. Deeg opnieuw dubbelklappen en uitrollen tot cirkel van 26 cm. Vorm ermee bekleden.Broccoli in water met zout 8 min. koken. Laten uitlekken. Spek in pan met anti-aanbaklaag uitbakken. Laten uitlekken. Broccoli en spek in vorm leggen. Gorgonzola erover strooien. Eieren losroeren met melk, zout en peper. Over vulling schenken. Taart in oven in 40 min. goudbruin bakken. |
Home > Recepten