Home > Recepten

Courgette-spektaart

10 plakjes bladerdeeg

1 gesnipperde ui

25 g boter

2 kleine courgettes, grof geraspt

100 g ontbijtspek, in plakjes

100 g roomkaas

2 eieren

zout

peper

45 g geschaafde amandelen of pijnboompitten

1 losgeklopte eierdooier
  • Omschrijving recept: Hartig gebak; Groentegerechten; Varkensvleesgerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bereidingstijd: 55 minuten
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Oven voorverwarmen op 200°C. 7 plakjes deeg uitrollen tot een ronde lap van 30 cm. Vorm ermee bekleden. Ui in boter 5 min. bakken, courgette erbij doen en 5 min. meebakken. Spek in koekenpan met anti-aanbaklaag uitbakken en verkruimelen. Spek, roomkaas, eieren, zout en peper door courgettemengsel roeren. In vorm scheppen.

Amandelen erover strooien. Rest van deeg uitrollen tot lap van 22 cm.

Lap met eidooier bestrijken, in reepjes snijden en over de vulling leggen. Taart in oven in 55 min. goudbruin bakken.

Benodigdheden

springvorm van 22 cm