Courgette-spektaart |
|
10 plakjes bladerdeeg 1 gesnipperde ui 25 g boter 2 kleine courgettes, grof geraspt 100 g ontbijtspek, in plakjes 100 g roomkaas 2 eieren zout peper 45 g geschaafde amandelen of pijnboompitten 1 losgeklopte eierdooier |
|
BereidingOven voorverwarmen op 200°C. 7 plakjes deeg uitrollen tot een ronde lap van 30 cm. Vorm ermee bekleden. Ui in boter 5 min. bakken, courgette erbij doen en 5 min. meebakken. Spek in koekenpan met anti-aanbaklaag uitbakken en verkruimelen. Spek, roomkaas, eieren, zout en peper door courgettemengsel roeren. In vorm scheppen.Amandelen erover strooien. Rest van deeg uitrollen tot lap van 22 cm. Lap met eidooier bestrijken, in reepjes snijden en over de vulling leggen. Taart in oven in 55 min. goudbruin bakken. Benodigdhedenspringvorm van 22 cm |
Home > Recepten