Home > Recepten

Eitjestaart, gerookte

Voor het deeg:

200 gr zelfrijzende bloem

0.5 à 0.75 dl water

25 gr boter

zout



Voor de vulling:

1/4 komkommer, in fijne blokjes gesneden

peper, zout en muskaatnoot

3 eieren

1 dl room

boter

200 gr gerookte zalm, in kleine stukjes en blokjes

1 el gehakte peterselie

4 tl zalm- of lompviseitjes
  • Omschrijving recept: Hartig gebak; Eiergerechten; Visgerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bereidingstijd: 50 minuten
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

De dag voordien:

Vermeng de bloem met het water en boter tot u een homogeen geheel bekomt.

Voeg er zout aan toe, dek af met een vochtige doek en laat 1 uur rusten.

Stoof de komkommerblokjes in een nootje boter en breng op smaak met peper en zout.

Klop daarna de eieren met de room los en kruid met peper, zout en muskaatnoot. Ondertussen smeert u een taartvorm van ongeveer 20 cm in met boter.

Verwarm de oven gedurende 25 minuten voor op 180 graden.

Rol het deeg uit op 3 mm dikte, plaats het mooi in de taartvorm en druk zacht met de duim tegen de boorden.

Verdeel de zalmblokjes en de komkommerblokjes over de taartbodem en roer tenslotte vers gehakte peterselie door het eierbeslag. Giet dit over de taartbodem.

Plaats de taart gedurende 20 tot 30 min in een oven van 180 graden en laat de taart zachtjes bakken. Als de taart volledig gebakken is, haalt u ze uit de vorm en laat u ze afkoelen.



De dag zelf:

Plaats de taart enkele minuten in een warme oven op 180 graden. Net lang genoeg om de champagne te ontkurken. Snijd de taart in spietjes en versier deze met wat zalm- of lompviseitjes.