Home > Recepten

Mosseltaartjes, gouden

1 kg mosselen

1 ui

1 witte seldertak

1 takje peterselie

2 wortelen

boter

1 el bloem

2 dl room

1 mp saffraanpoeder (of 2 saffraandraadjes)

4 boter taartjes

1 el gehakte bieslook

peper en zout
  • Omschrijving recept: Hartig gebak; Schelpdiergerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Maak de mosselen zorgvuldig schoon en was ze enkele malen in ruim water.

Pel de ui en snijd hem in ringen. Maak de selder en de peterselie schoon en snijd beide groenten in stukken.

Doe de mosselen, samen met de groenten, in een kookpan. Kruid met peper en zout en dek de pan af. Schud de mosselen regelmatig op tot ze open zijn. Haal de mosselen vervolgens uit de schelpen en giet het kookvocht door een fijne zeef.

Maak de wortelen schoon en snijd ze in fijne julienne.

Smelt 1 eetlepel boter en strooi er de bloem op. Giet er al roerend het mosselkookvocht bij. Voeg er de worteljulienne, de room en de saffraan aan toe en laat de saus ca 5 minuten inkoken tot de worteltjes beetgaar zijn. Verwarm er vervolgens de mosseltjes in.

Plaats de boter taartjes ca 2 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Vul ze met de mosselroomsaus en bestrooi ze met wat bieslook.