Groentemoussetaart |
|
5 plakjes bladerdeeg 1 losgeklopte eierdooier 300 g diepvries doperwten 3 rode paprika's in stukjes 1 el boter 1/2 bloemkool in roosjes peper zout 2 el fijngehakte peterselie 6 blaadjes witte gelatine 1/4 liter stijfgeklopte slagroom |
|
BereidingOven voorverwarmen op 200°C. 4 plakjes deeg uitrollen tot cirkel van 24 cm. In vorm leggen. Uit rest van deeg blaadjes en bloemetjes snijden. Op bakplaat leggen. Deegbodem en motiefjes met eierdooier bestrijken. In oven in 20 min. goudbruin bakken. Laten afkoelen.In aparte pannen doperwten en bleomkool gaarkoken. In afgedekte pan paprika in boter 20 min. stoven. Groenten apart pureren en door een zeef wrijven. Door bloemkoolpuree peterselie roeren. Puree’s laten afkoelen. Gelatine in ruim water 5 min. laten weken. Met aanhangend vocht boven laag vuur oplossen. Gelatine door slagroom mengen. Door elke groente 1/3 deel van room-gelatinemengsel roeren. In vorm laagjes groentemousse scheppen, steeds gladstrijken met vochtig mes. Taart in koelkast 3 uur laten opstijven. Garneren met deegbloemen en -blaadjes Benodigdhedenspringvorm van 24 cm doorsnede |
Home > Recepten