Kwartelei en gekonfijt witloof, hapjes met |
|
2 dikke witlofstronken boter 2 el bloemsuiker (poedersuiker) het sap van 1/2 citroen 20 mini-taartjes van boter 20 kwarteleitjes 1 el kummelzaadjes peper en zout |
|
BereidingVerwijder de harde kern van het witloof en was het. Snijd de topjes af en bewaar deze blaadjes voor het garnituur.Halveer de witloofstronkjes en snijd ze vervolgens dwars in dunne reepjes. Stoof deze even in een nootje boter en voeg er de bloemsuiker en het citroensap aan toe. Laat nog ca. 2 minuten stoven en breng op smaak met peper en zout. Verdeel deze bereiding vervolgens over de mini-taartjes en breek er de kwarteleitjes in. Bestrooi met de kummel en plaats de taartjes ca. 6 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Haal de taartjes uit de oven, versier ze met de witloofblaadjes en serveer ze onmiddellijk. |
Home > Recepten