Home > Recepten

Kaascake, hartig

125 g boter

3 hele eieren

250 g bloem

1/2 pakje bakpoeder

1 eetl. melk bij

100 g gemalen Ardennental

100 g in port geweekte rozijnen

peper, cayennepeper en knoflookboter
  • Omschrijving recept: Hartig gebak; Kaasgerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Roer 125 g boter zacht en voeg er 3 hele eieren bij. Voeg 250 g bloem en 1/2 pakje bakpoeder toe en doe er 1 eetl. melk bij. Roer alles tot een glad deeg. Roer er dan 100 g gemalen Ardennental en 100 g in port geweekte rozijnen door/ Breng het deeg op smaak met peper, cayennepeper en knoflookboter. Bak de cake ongeveer 45 minuten in de oven bij 175° C.

Notities

Serveer de cake in blokjes als aperitiefhapje, op een kaasplank of bij een glas bier.