Home > Recepten

Luzernescheuten-garnalentaartje, hartig

100 gr cheddar in een blokje

150 gr gepelde grijze garnalen

1/4 ui

1 klein ei

1 tl mosterd

1 dl maïsolie

1/2 dl azijn

5 kerstomaatjes

20 mini-taartjes van boter

1 doosje luzernescheuten

1 el gehakte bieslook

peper en zout
  • Omschrijving recept: Hartig gebak; Garnalengerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Snijd de cheddar in blokjes van ca. 1/2 cm en vermeng deze met de garnalen. Pel het stukje ui en snipper het fijn.

Doe het ei, de mosterd en de uisnippers in een schaaltje en roer er beetje bij beetje de olie onder. Blijf roeren tot u een mooi glad sausje bekomt en voeg er dan, langzaam en onder voortdurend roeren, de azijn aan toe. Breng op smaak met peper en zout.

Was de kerstomaatjes en snijd ze in 4. Verwarm de taartjes even in een oven van 180 graden. Vul de taartjes met een bodempje luzernescheuten en verdeel er het cheddar-garnalen mengsel op.

Schep er vervolgens was dressing over en versier de taartjes tenslotte met een stukje kerstomaat en enkele bieslooksnippers.