Kaas-Ham taartje au gratin |
|
40 gr boter 45 gr bloem 1/2 l melk 125 gr kleine champignons 1 geutje citroensap 2 plakjes gekookte ham 100 gr gemalen Gruyèrekaas 8 taartjes van boter nootmuskaat peper en zout Voor het garnituur: sla tomaat komkommer |
|
BereidingSmelt de boter, roer er de bloem onder en laat even meebakken.Giet de melk erbij en laat even doorkoken. Mix het geheel tot u een gladde saus bekomt. Was de champignons en snijd ze in 4. Kook ze onder gesloten deksel en 1/2 dl water waaraan u het citroensap hebt toegevoegd. Snijd de ham en kleine reepjes. Spatel de witgekookte champignons, de reepjes ham en 80 gr gemalen Gruyèrekaas onder de saus. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout. Kontroleer tenslotte de dikte van de saus. Verdeel de bereiding over de 8 taartjes en strooi er de overgebleven Gruyèrekaas over. Plaats de taartjes in een hete oven van 180 graden en laat even gratineren. Serveer de taartjes op een bord met wat sla, tomaat en komkommer als garnituur. Tip: houd er bij het kruiden wel rekening mee dat de Gruyèrekaas reeds een zoute smaak geeft. |
Home > Recepten