Kaastaart 2 |
|
1 bosje waterkers zout 2 blaadjes witte gelatine 500 gr verse roomkaas (bijv. Mon Chou) 1 dl slagroom 200 gr oranje Edammerkaas, in blokjes 300 gr Kernhemkaas, in plakjes 6 sneetjes donker roggebrood Pâté of cakevorm, inhoud 1 liter |
|
BereidingVan waterkers steeltjes afsnijden. In weinig water en zout waterkers 2 min. koken. Onder koud water afspoelen. Fijn pureren.Gelatine in ruim water 5 min. weken. Waterkerspuree verhitten. Gelatine uitknijpen. Van vuur af gelatine in puree oplossen. Roomkaas en slagroom luchtig kloppen. Waterkerspuree en edammerkaas erdoor scheppen. Pâtévorm bekleden met ľ van de Kernhem. Kaasmengsel erin doen. Afdekken met de rest van de Kernhem. In koelkast in 3 uur laten opstijven. Uit roggebrood sterretjes snijden en er de taart mee garneren. |
Home > Recepten