Home > Recepten

Kaastaart 2

1 bosje waterkers

zout

2 blaadjes witte gelatine

500 gr verse roomkaas (bijv. Mon Chou)

1 dl slagroom

200 gr oranje Edammerkaas, in blokjes

300 gr Kernhemkaas, in plakjes

6 sneetjes donker roggebrood

Pâté of cakevorm, inhoud 1 liter
  • Omschrijving recept: Hartig gebak; Kaasgerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Aantal Porties: 14
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Van waterkers steeltjes afsnijden. In weinig water en zout waterkers 2 min. koken. Onder koud water afspoelen. Fijn pureren.

Gelatine in ruim water 5 min. weken. Waterkerspuree verhitten. Gelatine uitknijpen. Van vuur af gelatine in puree oplossen.

Roomkaas en slagroom luchtig kloppen. Waterkerspuree en edammerkaas erdoor scheppen. Pâtévorm bekleden met ľ van de Kernhem. Kaasmengsel erin doen. Afdekken met de rest van de Kernhem. In koelkast in 3 uur laten opstijven.

Uit roggebrood sterretjes snijden en er de taart mee garneren.