Home > Recepten

Kaastaartjes met courgette

4 plakjes bladerdeeg van 15 x 15 cm

4 stukjes geitenkaas van 35 g elk

1 kleine courgette



Voor de saus:

4 sjalotjes

500 g tomaten

25 g boter

5 basilicumsteeltjes

zout

peper
  • Omschrijving recept: Hartig gebak;
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Snijd van het bladerdeeg rondjes met een doorsnede van 15 cm en bekleed daarmee 4 kleine taartvormpjes. Leg de geitenkaas in het midden.

Snijd de courgette in dunne schijfjes en leg deze dakpansgewijs in een krans om de kaas, deze gedeeltelijk bedekkend. Leg een schijfje bovenop, in het midden. Bak de taartjes 15 - 20 min. in de

voorverwarmde oven (170° C).

Maak intussen de saus: hak de sjalotjes fijn en snijd de tomaten in stukken. Fruit de sjalotjes op een laag vuur in de boter, voeg de tomaten en de basilicumsteeltjes toe en laat alles zachtjes pruttelen tot de tomaten zacht zijn. Wrijf de inhoud van de pan door een zeef en breng de aldus verkregen saus op smaak met zout en peper.

Haal de taartjes uit de vorm en leg ze op voorverwarmde borden, giet er een beetje saus omheen en serveer direct.