Home > Recepten

Meloentaartjes met paling in kruidige yoghurtsaus

1 rijpe middelgrote meloen (Cavaillon of Galia)

1 tomaat

12 radijsjes

100 g gerookte palingfilet

1,5 dl Bulgaarse yoghurt

1 el gehakte tuinkruiden (peterselie, bieslook, dille, dragon,

kervel)

16 mini-taartjes van boter

tabasco, peper en zout
  • Omschrijving recept: Hartig gebak; Visgerechten; Sausjes; Belgisch (Vlaanderen)
  • Aantal Porties: 16
  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Halveer de meloen, verwijder de pitten en haal er met een Parijs' uitsteeklepeltje 16 bolletjes uit. Laat deze uitlekken op keukenpapier. Pel en ontpit de tomaat. Laat ze goed uitlekken en snijd vervolgens het vruchtvlees in stukjes. Was de radijsjes en snijd elk radijsje in 4. Snijd de palingfilet in stukjes van ca. 1 cm. Klop de yoghurt, samen met de tuinkruiden los en breng op smaak met tabasco, peper en zout. Roer er de stukjes tomaat, radijs en paling onder en schep deze mengeling in de taartjes.

Versier ze tenslotte met een meloenballetje.