Paddestoelen in een korst |
|
600 gr gemengde paddestoelen 1 fijngehakt sjalotje 1 fijngehakt teentje knoflook 50 gr boter 1 takje tijm 1 tl paprikapoeder cognac 1/4 l slagroom 1 tl frambozenazijn 1 tl honing peper en zout 4 plakjes bladerdeeg van 15 x 15 cm 1 ei |
|
Bereiding1. Snijd de paddestoelen in reepjes en verdeel ze over vuurvaste schoteltjes2. Maak de saus: fruit look en sjalot in de boter, voeg tijm en paprika toe en giet de cognac erbij. Flambeer. Giet room in de pan en laat een paar minuten zachtjes koken. Breng op smaak met de azijn, honing en peper. Giet over de paddestoelen. 3. Dek de kommen af met bladerdeeg dat u met ei aan de bovenkant vastplakt. Bestrijk het deegdeksel met losgeklopt ei. 4. Zet 20 min. in een voorverwarmde oven. 5. Serveer met noedels en peultjes |
Home > Recepten