Home > Recepten

Paddestoelen in een korst

600 gr gemengde paddestoelen

1 fijngehakt sjalotje

1 fijngehakt teentje knoflook

50 gr boter

1 takje tijm

1 tl paprikapoeder

cognac

1/4 l slagroom

1 tl frambozenazijn

1 tl honing

peper en zout

4 plakjes bladerdeeg van 15 x 15 cm

1 ei
  • Omschrijving recept: Paddestoelgerechten; Hartig gebak; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

1. Snijd de paddestoelen in reepjes en verdeel ze over vuurvaste schoteltjes

2. Maak de saus: fruit look en sjalot in de boter, voeg tijm en paprika toe en giet de cognac erbij. Flambeer. Giet room in de pan en laat een paar minuten zachtjes koken. Breng op smaak met de azijn, honing en peper. Giet over de paddestoelen.

3. Dek de kommen af met bladerdeeg dat u met ei aan de bovenkant vastplakt.

Bestrijk het deegdeksel met losgeklopt ei.

4. Zet 20 min. in een voorverwarmde oven.

5. Serveer met noedels en peultjes