Home > Recepten

Quiche met spek en Saint Paulin

250 gr bladerdeeg

bloem

boter

4 sneetjes Saint Paulin (ongeveer 120 gr)

4 sneetjes gerookt spek van ongeveer 4 mm dikte (+- 150 gr)

3 eieren

1 dl room

¾ dl melk

peper en zout
  • Omschrijving recept: Hartig gebak; Kaasgerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Verwarm de oven eerst voor op 225°C.

Strooi wat bloem op een plank, leg hierop het bladerdeeg en rol het uit.

Strijk een taartvorm van 20 cm diameter in met boter. Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg en snijd de overtollige randjes weg.

Druk de boorden 1/2 cm boven de vorm uit.

Haal het zwoerd van het gerookt spek.

Snijd 2 kleine plakjes kaas en de reepjes spek in twee.

Snijd de rest van de kaas in kleine stukjes en leg ze op de taartbodem samen met helft van het spek.

Meng de eieren met de room door de melk. Breng eventueel op smaak.

Giet dit mengsel in de taartvorm en leg er afwisselend de stukjes spek en stukjes kaas over. Bak de quiche 35 minuten af in een voorverwarmde oven.

Notities

Schenk hierbij een glaasje rode wijn.