Reminders (hartige taartjes) |
|
4 stronkjes witloof 6 babymaïskolfjes 1 el honing boter 1 mespunt foelie 2 el veenbessenconfituur 175 gr levercrème 8 boter taartjes peper en zout |
|
BereidingMaak het witloof schoon, spoel het, snijd de 8 puntjes af op ca 3 cm en bewaar ze rauw.Spoel de maïskolfjes. Breng 1.5 dl water met een el honing aan de kook, pocheer hierin de maïskolfjes ca 3 minuten en verfris ze daarna onder koud water. Snipper het witloof in stukjes van 1 cm. Smelt in een pan een nootje boter en roerbak de witloofstukjes glazig, kruid met foelie, peper en zout. Warm 2 el veenbessenconfituur in het geledigde pannetje van de maïsolie. Snijd de maïskolfjes in schijfjes van 0.5 cm. Warm de taartjes ongeveer 10 minuten in een oven van 150°. Roer met een vork door de levercrème zodat deze smeerbaar wordt. Verdeel het beetgaar gebakken witloof over de taartjes. Dep het witloof een beetje droog met keukenpapier. Smeer er de levercrème over en druk er vervolgens de maïskolfjes in. Laat een kleine opening in het midden en lepel er een theelepeltje veenbessenconfituur in. Steek er schuinweg een witloofpuntje tegen. |
Home > Recepten