Roqueforttaart, romige |
|
300 g saucijsjes 7 plakjes bladerdeeg 1 eidooier, losgeklopt 50 g kaaskoekjes 250 g tomaten in plakjes 3 eieren 1 dl slagroom zout peper 1 tl Provençaalse kruiden 100 g roquefort, verbrokkeld |
|
BereidingOven voorverwarmen op 200°C. Saucijsjes in water 15 min. koken. Laten uitlekken, droogdeppen en in plakjes van 1 cm snijden. Deeg uitrollen tot ronde lap van 32 cm. In vorm leggen, overhangend deeg wegsnijden.Van deegresten 3 lange repen snijden en vlechten. Vlecht met water op deegrand plakken. Bestrijken met eierdooier. Kaaskoekjes verkruimelen en op de bodem strooien. Tomaten erop leggen. Eieren losroeren met slagroom, zout, peper, kruiden en roquefort. Mengsel over de tomaten schenken. Plakjes saucijs erover verdelen. Taart in oven 55 min. bakken. BenodigdhedenQuichevorm van 24 cm |
Home > Recepten