Home > Recepten

Roqueforttaart, romige

300 g saucijsjes

7 plakjes bladerdeeg

1 eidooier, losgeklopt

50 g kaaskoekjes

250 g tomaten in plakjes

3 eieren

1 dl slagroom

zout

peper

1 tl Provençaalse kruiden

100 g roquefort, verbrokkeld
  • Omschrijving recept: Hartig gebak; Kaasgerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Oven voorverwarmen op 200°C. Saucijsjes in water 15 min. koken. Laten uitlekken, droogdeppen en in plakjes van 1 cm snijden. Deeg uitrollen tot ronde lap van 32 cm. In vorm leggen, overhangend deeg wegsnijden.

Van deegresten 3 lange repen snijden en vlechten. Vlecht met water op deegrand plakken. Bestrijken met eierdooier. Kaaskoekjes verkruimelen en op de bodem strooien. Tomaten erop leggen. Eieren losroeren met slagroom, zout, peper, kruiden en roquefort. Mengsel over de tomaten schenken. Plakjes saucijs erover verdelen. Taart in oven 55 min. bakken.

Benodigdheden

Quichevorm van 24 cm