Home > Recepten

Soufflétaart met asperges

30 g boter

30 g bloem

1/4 l melk

4 eieren, gesplitst

100 g geraspte emmenthaler

zout

peper

160 g uitgelekte aspergepunten (blik)

7 plakjes bladerdeeg
  • Omschrijving recept: Hartig gebak; Groentegerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Oven voorverwarmen op 190°C. Boter smelten, bloem erdoor roeren en even meewarmen. Melk beetje bij beetje erdoor kloppen tot gebonden saus ontstaat. 4 eierdooiers, kaas, zout en peper erdoor roeren.

Deeg uitrollen tot cirkel van 32 cm. Vorm ermee bekleden. Eiwitten stijfkloppen met snufje zout en door saus spatelen. Als laatste asperges erdoor scheppen. Vulling in vorm scheppen. Taart in oven in 40 min. goudbruin bakken.

Benodigdheden

springvorm 24 cm