Home > Recepten

Spinazie-pannenkoekentaart

250 gr diepvries spinazieblokjes

2 dl melk

120 gr bloem

1 ei

boter

5 sneetjes jonge gouda kaas

100 gr zure room

200 gr zeer dun gesneden ontbijtspek
  • Omschrijving recept: Pannenkoeken; Hartig gebak; Groentegerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Doe de spinazieblokjes in de melk en laat ze op een zacht vuurtje ontdooien. (Je kan hiervoor eventueel ook de microgolfoven gebruiken).

Als de spinazie volledig ontdooid is, roer je er de bloem en het ei onder. Blijf goed roeren tot het beslag mooi glad is.

Smelt een nootje boter in een antikleefpan en bak 6 mooie, niet te dikke pannenkoeken van het spinaziebeslag.

Verwarm de oven op 180°

Neem een springvorm van ca 18 cm diameter en maak de spinaziepannenkoekentaart: leg een pannenkoek op de bodem van de springvorm, leg er vervolgens een sneetje kaas op en verdeel er 1 eetlepel room over. Herhaal deze bewerking tot alle pannenkoeken op zijn.

Plaats de pannenkoekentaart gedurende 15 minuten in de oven zodat de room en de kaas kunnen smelten.

Bak ondertussen de sneetjes spek lekker krokant in een nootje boter en laat ze vervolgens even uitlekken op een stukje keukenpapier.

Haal de pannenkoekentaart uit de oven, verwijder de rand van de springvorm en schuif de pannenkoekentaart op een ronde schaal.

Leg er het spek rond.

Snijd de taart in punten (zoals een echte taart) en geef elke gast een stukje met wat gebakken spek.