Home > Recepten

Kabeljauw, gemarineerde, en maatjes-taartje

1 thl jeneverbessen

1 el grof zout

1 dl jenever

300 gr graatvrije kabeljauwfilet, bij voorkeur van de staart

2 maatjes

1/4 ui

150 gr zure room

peper en zout

1/2 komkommer

5 radijsjes
  • Omschrijving recept: Hartig gebak; Marinades; Visgerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bereidingstijd: 13 uur
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

De dag voordien:

Plet de jeneverbessen en meng ze met het grof zout en de helft van de jenever. Schik de kabeljauw in een schaal en verdeel er het zoutmengsel over. Leg er een plankje op en een gewicht (bvb een bakaal gevuld met water). Laat dit gedurende 12 uur in de koelkast staan.



De dag zelf:

Spoel de kabeljauwfilets, dep ze droog en hak of maal ze fijn.

Vorm er 4 cilinders van (hoogte 1.5 à 2 cm) en wikkel er een half maantje rond. Schik op elk bord 1 cilinder.

Mix de ui met de zure room en de resterende jenever en breng op smaak met peper en zout.

Schil de komkommer, snijd hem in de lengte door en verwijder de pitten met een lepeltje. Snijd hem dan in halve maantjes van ong 1/2 cm dikte.

Snijd de bieslook samen met de radijs-julienne.

Lepel de saus rond de kabeljauwtaartjes en schik er de komkommer op.

Strooi er nog het bieslook-radijsmengsel rond en serveer zeer fris met een jenevertje.