Home > Recepten

Tagliatelletaart

200 g witte tagliatelle

200 g groene tagliatelle

1 el olie

peper

zout

1 blik uitgelekte artisjokharten (uitgelekt 240 g)

7 plakjes bladerdeeg

50 g geraspte parmezaan

4 eieren

1 dl slagroom

100 g gorgonzola, verbrokkeld
  • Omschrijving recept: Hartig gebak; Deegwaren; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Oven voorverwarmen op 200°C. Tagliatelle volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken in water met olie en zout. Laten uitlekken.

Artisjok in stukjes snijden.

Deeg uitrollen tot cirkel van 30 cm. Vorm ermee bekleden. 25 g kaas over bodem strooien. Rest van kaas en artisjok door tagliatelle scheppen. In vorm overdoen. Eieren, melk, zout, peper en gorgonzola mengen en in vorm schenken.

Taart in oven in 30 min. bakken, rand van vorm verwijderen en nog 5 min bakken.

Benodigdheden

quichevorm van 24 cm doorsnede