Home > Recepten

Tonijntoastjes

2 eieren

1 blik tonijn in olijfolie (200 gr)

1 el kappertjes

2 zure augurkjes

1 el scherpe mosterd

1 el mayonaise

1 el gehakte peterselie

1 teentje knoflook

1 geutje citroensap

12 mini-taartjes van boter

peper en zout
  • Omschrijving recept: Hartig gebak; Borrelhapjes; Visgerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Aantal Porties: 12
  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Kook de eieren, gedurende ca. 10 minuten, hard in lichtgezouten water, laat ze vervolgens afkoelen in koud water en pel ze. Hak het eiwit in kleine stukjes en plet het eigeel fijn.

Laat de tonijn uitlekken en plet hem fijn.

Laat ook de kappertjes uitlekken. Hak de augurkjes fijn.

Meng de tonijn, de kappertjes, de augurkjes, het eiwit, de mosterd, de mayonaise en de peterselie.

Pel het teentje look en pers het uit over de tonijnmengeling. Breng verder op smaak met het citroensap, peper en zout.

Verwarm de taartjes even in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Vul ze daarna met deze bereiding en bestrooi ze met het eigeel.