Home > Recepten

Uientaart met brie en ei

30 g boter of margarine

750 g uien in ringen

1 teentje knoflook, geperst

zout

peper

1 blikje croissantdeeg

100 g gemengde ongezouten noten, grof gehakt

250 g brie, in plakjes

4 eieren, hard gekookt, in partjes
  • Omschrijving recept: Hartig gebak; Kaasgerechten; Eiergerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

In boter ui en knoflook 30 min. zacht bakken. Zout en peper toevoegen.

Oven voorverwarmen op 200°C. Deeg uitrollen tot cirkel van 28 cm. Vorm ermee bekleden. Uimengsel op de bodem scheppen. Noten en brie erover verdelen. Taart in oven in 25 min. goudbruin bakken. Partjes ei over taart verdelen.

Benodigdheden

Ingevette quichevorm van 24 cm