Home > Recepten

Uientaartje met cambozola

2 uien

boter

1 el bloem

1 1/2 dl room

2 eieren

8 taartjes van boter

16 kerstomaatjes (rode of gele)

100 gr cambozola (of gorgonzola)

oregano

peper en zout
  • Omschrijving recept: Hartig gebak; Kaasgerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Aantal Porties: 8
  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Pel de uien, snijd ze in dunne ringen en fruit deze in een nootje boter.

Bestrooi met de bloem en laat even meebakken. Roer er vervolgens de room onder en blijf goed roeren tot de saus kookt.

Klop de eieren los, kruid ze met peper en zout en roer ze eventjes onder de uien totdat de saus mooi smeuig is. Vul de boter taartjes met deze bereiding. Was de kerstomaatjes en snijd ze in schijfjes. Schik deze dakpansgewijs op de uientaartjes.

Ontkorst de cambozola, snijd hem in schijfjes en verdeel deze over de taartjes. Bestrooi met wat oregano en plaats de taartjes ca. 8 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Plaats ze tenslotte nog ca. 2 minuten onder de grill tot ze mooi kleuren.