Zalmtaart van de bakplaat |
|
2 blikjes croissantdeeg 1 losgeklopte eierdooier 500 g venkel in reepjes peper zout 1,25 dl crème fraîche 3 eieren 2 el fijngehakte bieslook 1 groot blik roze zalm, uitgelekt, verbrokkeld 1 blikje ansjovisfilets, uitgelekt |
|
BereidingOven voorverwarmen op 200°C. 1,5 blikje deeg uitrollen tot een lap, iets groter dan de bakplaat. Op bakplaat leggen en randen naar binnen vouwen. Rest van deeg uitrollen.Visjes uitsnijden en met eierdooier op opstaande deegrand plakken. Venkel 8 min. koken, koudspoelen en laten uitlekken. Crème fraîche, eieren, zout, peper en bieslook gladroeren. Zalm erdoor scheppen. Venkel op deeg scheppen. Zalmmengsel erover schenken. Ansjovisfilets in de lengte halveren en op zalmmengsel leggen. Taart in oven in 25 min. goudbruin bakken. |
Home > Recepten