Home > Recepten

Beard's Stoofschotel

2 kg stoofvlees, in blokjes en door meel gehaald

8 el spekvet

3 laurierblaadjes

snuif tijm

snuif marjolein

3 fijngesneden teentjes look

3-4 l runderbouillon

18 kleine uitjes

1 kop gehakte selder

8 wortels, in dobbelsteentjes

8 aardappels (4 in dunne sneetjes, 4 in dobbelsteentjes)

1-1/2 teel zout

1 teel verse zwarte peper

3 koppen erwtjes

1 bos gehakte peterselie

Stokbrood met lookboter

Pickles
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Bruin het vlees in het spekvet. Voeg laurier, tijm, marjolein en look toe en bedek met bouillon. Doe een deksel op de pan en laat 1 uur sudderen. Voeg uien, selder, wortels en de dun gesneden aardappelen toe. Kruid met peper en zout. Laat nog een uur sudderen. Voeg de in dobbelsteentjes gesneden aardappels toe en sudder 8 min. of tot ze gaar zijn. Verdeel over voorverwarmde borden of kommen.



Kook de erwten in een andere pan en garneer er ieder bord met stoverij mee. Bestrooi met peterselie en serveer met stokbrood en lookboter.