Home > Recepten

Biefstuk op z'n Chinees met rijst

250 gr Chinese rijst

400 gr biefstuk van de haas (filet pur, tournedos)

1 el droge sherry

1 el sojasaus

1 el maïszetmeel

50 gr Chinese gedroogde champignons

1 wortel

1 groene paprika

1 blikje bamboescheuten

1 stukje verse gemberwortel

2 el sesamolie

2 el oestersaus (oyster sauce)

3 el instant bouillon
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Chinees
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Was de rijst verschillende keren tot het water min of meer helder wordt.

Doe hem in een kookpan met dikke bodem met iets meer dan 2 keer het volume aan water. Breng het water aan de kook en laat 15-20 minuten koken zonder deksel tot het water bijna volledig is verdampt.

Zet de pan van het vuur en zet er een deksel op met een theedoek tussen. Laat nog 20 minuten verder stomen.

Snijd het vlees dwars op de draad in plakjes en laat ze minstens 10 minuten marineren in een mengsel van sherry,sojasaus en zetmeel.

Laat ondertussen de champignons weken in een kommetje met lauw water en maak de wortel en de paprika schoon. Snijd beide in even grote stukjes. Laat de bamboescheuten uitlekken,schil de gember,snijd hem in plakjes en dan in fijne julienne.

Verwarm een pan met dikke bodem of een wok,giet de sesamolie erin en bak het uitgelekte vlees 2 minuten onder voortdurend roeren. Schep het vlees met een schuimspaan uit de pan en laat het uitlekken. Bak de groenten ongeveer 1 minuut in de resterende olie,voeg de oestersaus,de bouillon en het vlees toe en laat alles nog gedurende 1 minuut koken onder af en toe omscheppen. Opdienen met gestoomde rijst in afzonderlijke kommetjes.