Home > Recepten

Blinde vinken met trappist/champignons/tomatensaus

- 4 blinde vinken

- 1 flesje (25 cm) trappist

- een klontje boter

- 1 grote ajuin (ui)

- 2 teentjes knoflook

- peper en zout

- laurier

- 2 eetlepels room

- 2 dl tomatensaus

- 250 g champignon
  • Omschrijving recept: Vleesgerechten; Paddestoelgerechten; Sausjes; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Pel en hak de ajuin en het knoflook fijn. Fruit deze in de pan met een klontje boter, peper en zout. Laat daarna de blinde vinken enkele minuten daarin aanbraden en overgiet ze vervolgens met de trappist.

Dek de pan af en laat het geheel 40 min verder stoven op een zacht vuur met de laurier.

Maak ondertussen de champignons proper en versnij deze in ringen en bak ze aan in de pan met wat boter, peper en zout. Na de gaartijd, haal de blinde vinken uit de pan en voeg de tomatensaus toe en de room.

Laat nog eventjes inkoken.

Serveer op warme border: de gebakken vinken, daarrond de tomatensaus en de gebakken champignons.

Notities

Dien op met gekookte aardappelen.