Home > Recepten

Entrecôte met bordelaise saus

1 ui

1 wortel

50 gr mager spek

500 gr runderschenkel

boter

50 gr bloem

1 teentje look

1 kruidentuiltje (peterselie, tijm en laurier)

2 sjalotten

4 dl bordeaux-wijn

1 tl peperbolletjes

2 el cognac

4 entrecôtes van ca 180 gr elk

1 el olijfolie

peper en zout
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Sausjes; Frans
  • Bereidingstijd: 45 min.
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Snijd de ui en de wortel in stukken. Ontzwoerd het spek en snijd het in blokjes. Verwijder het vlees van de runderschenkel en snijd het in stukken. Voeg een nootje boter toe en hak de groentestukken en de spekblokjes. Strooi er de bloem over, laat nog even bakken en voeg 1 liter water, het been van de runderschenkel, de look en het kruidentuiltje toe.

Laat 3 uur zonder deksel koken tot er ca 3 dl saus overblijft. Zeef de saus.

Snipper de sjalotten fijn.

Laat de wijn, samen met de sjalotsnippers en de peperbolletjes inkoken tot er ca 2 dl overblijft. Giet de gezeefde wijnsaus bij de eveneens gezeefde basissaus en breng opnieuw aan de kook. Draai het vuur heel laag en voeg er de cognac en 1 eetlepel boter aan toe. Houd de saus warm.

Strijk de entrecôtes in met olijfolie en kruid ze met peper en zout.

Grilleer ze vervolgens naar smaak.

Notities

Serveer met fritjes en waterkers.