Fondue bourguignonne |
|
Voor de vleessoorten: 300 gr kippenwit (kipfilet?) 300 gr rundvlees (dikbil, lende, biefstuk) 300 gr varkensfilet 8 lamskoteletjes Voor de marinades: 1 koffielepel paprikapoeder 1 koffielepel kerrie 1 dl olijfolie 2 grote teentjes look soja olie enkele takjes rozemarijn 1 takje verse tijm 2 blaadjes laurier ongeveer 30 groene peperbollen 8 blaadjes basilicum peper en zout fondue-olie |
|
BereidingSnijd de vleessoorten in gelijke stukken en bewaar ze apart.Marineer de kip 1 uur in een marinade bestaande uit de olijfolie, het paprikapoeder en de kerrie. Breng op smaak met zout. Wentel de stukken nu en dan eens om. Wentel de lamskoteletten in 2 dl soja-olie waaraan, het geplet lookteentje, de fijn versneden rozemarijn en peper en zout zijn toegevoegd. Laat hierin enkele minuten trekken. Marineer het varkensvlees 1 uur in 3 dl soja-olie, met de tijm, de laurier, de fijn versneden basilicum en de geplette groene peperbollen. Breng op smaak met zout. Het rundsvlees gebruikt u rauw. Haal het vlees uit de marinades en leg de stukken op aparte schotels. Bak het vlees in de fondueset. NotitiesServeer hierbij frietjes en enkele sausjes zoals tartaar, kerriemayonaise, een pikant, een gribiche- of een Provençaals sausje.Schenk hierbij een Côte du Rhône of een geklasseerde beaujolais. Benodigdhedenfondueset |
Home > Recepten