Runderribbetjes, hartig |
|
2 kg ribbetjes 3 dl geconcentreerde runderbouillon 1 kop grofgehakte uien (1 kop = inhoud 2,5 dl) 2.5 dl water 4 peperkorrels 2 teel Worcestershire Saus 1 uitgeperst teentje look 1/2 teel gedroogde marjoraam Mierikswortelsaus 3 el meel 1.2 dl water Voor de garnering: partjes tomaat takjes peterselie |
|
BereidingBak de ribbetjes in 30 min. bruin. Giet het vet af. Voeg bouillon, uien, 2.5 dl water, peperkorrels, Worcestershiresaus, look, laurier en marjoraam toe. Breng aan de kook; zet het vuur laag en laat 2 tot 2,5 uur sudderen. Draai het vlees een keer om. Haal het vlees uit de pan en houd het warm. Meng meel met 1.2 dl water, giet bij het braadvocht en breng aan de kook. Laat 3 min. pruttelen. Serveer deze saus bij de ribbetjes. Garneer de dienschotel met peterselie en partjes tomaat.NotitiesDien op met Mierikswortelsaus. |
Home > Recepten