Rundsblokjes met champignons, in look gemarineerd |
|
750 g mals rundvlees (bv. filet) 2 uien 3 lookteentjes 1 dl soja-olie peper en zout Voor de Kreoolse rijst: 1/4 ui boter 250 g rijst 1 kruidentuiltje (peterselie, tijm en laurier) Voor het garnituur: 2 tomaten 1/4 ui 2 bakjes Parijse champignons boter verse bieslook |
|
BereidingSnijd het rundvlees in kleine dobbelsteentjes van ongeveer 3 cm.Pel de uien en snijd ze eveneens in stukjes. Steek afwisselend een stukje vlees en een stukje ui op een spies. Versnipper de 3 lookteentjes en meng met de soja-olie en wat peper en zout. Marineer de spiesjes gedurende 30 minuten in deze lookmarinade. Bereid ondertussen de Kreoolse rijst. Snipper een 1/4 ui en stoof hem in een nootje boter. Voeg er de rijst aan toe en bevochtig met 7 dl water. Laat de rijst ongeveer 15 … 20 minuten gaar- sudderen met een kruidentuiltje en houd hem daarna warm. Maak de garnituur. Pel en ontpit de tomaten en snijd ze in reepjes. Neem 1/4 ui en snipper hem fijn. Was de champignons, snijd ze in schijfjes en stoof ze licht met de fijn versnipperde ui in een nootje boter Voeg er de tomaten aan toe. Houd de bereiding warm op de barbecue. Grilleer het vlees langs beide kanten. Plaats op het bord een hoopje rijst en wat champignonschijfjes. Leg de gegrilde rundvleesspies erop en bestrooi goed met gesnipperde bieslook. |
Home > Recepten